• AGAR BIO 50 g - PORTO MUINOS

Symbol: 8437001473700
26.10
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1-3 dni
Cena przesyłki 11.99
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty (Przedpłata) 0
Paczkomaty InPost 11.99
Paczkomaty InPost (Pobranie) 13.99
Kurier InPost 14.99
Kurier InPost (Pobranie) 16.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.17 kg
Masz pytania?

SKŁADNIKI
agar agar* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Agar agar jest używany  jako środek żelujący, zagęszczacz oraz stabilizator. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Agar agar rozpuścić w letniej wodzie. Podgrzać do wrzenia. Zostawić do ostudzenia. Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach - struktura włóknista, po 2 - 3 godzinach - struktura galarety).
Agar agar zachowuje konsystencję w temperaturze pokojowej.
Bardzo delikatna struktura: 0,80 g / 500 ml (0,16%)
Delikatna struktura: 1,50 g / 500 ml (0,3%)
Twarda struktura: 5,00 g / 500 ml (1%)
Bardzo twarda struktura: 7,00 g / 500 ml (1,4%)

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)