-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )

-
AGAR BIO 50 g - PORTO MUINOS


Wysyłka w ciągu | 1-3 dni | ||||||||||||
Cena przesyłki |
11.99
|
||||||||||||
Dostępność |
Duża dostępność
|
||||||||||||
Waga | 0.17 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 8437001473700 |
Masz pytania? |
- Opis
- Parametry
SKŁADNIKI
agar agar* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Agar agar jest używany
jako środek żelujący, zagęszczacz oraz stabilizator. Doskonała alternatywa dla
żelatyny pochodzenia zwierzęcego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Agar agar
rozpuścić w letniej wodzie. Podgrzać do wrzenia. Zostawić do ostudzenia.
Podczas studzenia roztwór wodny tworzy żel (po 20 minutach - struktura
włóknista, po 2 - 3 godzinach - struktura galarety).
Agar agar zachowuje
konsystencję w temperaturze pokojowej.
Bardzo delikatna struktura: 0,80 g /
500 ml (0,16%)
Delikatna struktura: 1,50 g / 500 ml (0,3%)
Twarda
struktura: 5,00 g / 500 ml (1%)
Bardzo twarda struktura: 7,00 g / 500 ml
(1,4%)
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
CERTYFIKAT BIO (ŻYWNOŚĆ) | CERTYFIKAT BIO |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
BEZ CUKRU (w składnikach) | BEZ CUKRU (w składnikach) |
- Produkty podobne