-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )

-
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF


Wysyłka w ciągu | 1-3 dni | ||||||||||||
Cena przesyłki |
11.99
|
||||||||||||
Dostępność |
Duża dostępność
|
||||||||||||
Waga | 0.51 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4015637827421 |
Masz pytania? |
- Opis
- Parametry
SKŁADNIKI
mąka
owsiana pełnoziarnista (bezglutenowa)* 33,7%, skrobia
kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa
brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*,
mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja
zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany
składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 348 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5
g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 6,7
g
Białko: 7,5 g
Sól: 1,9 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500
ml letniej wody krótko zarobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do
pieczenia albo do natłuszczonej foremki. Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej
szpatułki do ciasta i posypać mąką. Pozostawić
chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut. Nagrzać piekarnik do 250
stopni C (górna i dolna grzałka), do żaroodpornej miski wlać 100 ml wrzącej
wody, pozostawić na dole piekarnika i podpiec chleb przez 10 minut.
Następnie piec chleb w 220 stopni C przez 50 minut.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym
miejscu.
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
CERTYFIKAT BIO (ŻYWNOŚĆ) | CERTYFIKAT BIO |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ CUKRU (w składnikach) | BEZ CUKRU (w składnikach) |
- Produkty podobne