Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )

-
UMEBOSHI (MORELE JAPOŃSKIE KISZONE) BIO 125 g (SŁOIK) - ARCHE


Symbol:
4020943132947
31.55
Cena przesyłki |
11.99
|
||||||||||||
Dostępność |
Duża dostępność
|
||||||||||||
Waga | 0.14 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4020943132947 |
Masz pytania? |
- Opis
- Parametry
SKŁADNIKI
morele japońskie* 80 % (Prunus mume), sól morska, liście shiso - pachnotka zwyczajna* (Perilla frutescens)(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela. Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
Morele umeboshi można jeść jako dodatek do obiadów, można je dodawać do mięs i pieczeni. W Japonii popularny jest ryż umeboshi. Można je też zalewać ciepłą wodą, dodać plasterki imbiru i łyżkę miodu. Tak powstały napój jest dobrym sposobem na przeziębienie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 150 kJ/36 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 1,6 g
Sól: 15,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
morele japońskie* 80 % (Prunus mume), sól morska, liście shiso - pachnotka zwyczajna* (Perilla frutescens)(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela. Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
Morele umeboshi można jeść jako dodatek do obiadów, można je dodawać do mięs i pieczeni. W Japonii popularny jest ryż umeboshi. Można je też zalewać ciepłą wodą, dodać plasterki imbiru i łyżkę miodu. Tak powstały napój jest dobrym sposobem na przeziębienie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 150 kJ/36 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 1,6 g
Sól: 15,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
CERTYFIKAT BIO (ŻYWNOŚĆ) | CERTYFIKAT BIO |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
BEZ CUKRU (w składnikach) | BEZ CUKRU (w składnikach) |
- Produkty podobne