• UMEBOSHI (MORELE JAPOŃSKIE KISZONE) BIO 125 g (SŁOIK) - ARCHE

Symbol: 4020943132947
31.55
szt. Do przechowalni
Cena przesyłki 11.99
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty (Przedpłata) 0
Paczkomaty InPost 11.99
Paczkomaty InPost (Pobranie) 13.99
Kurier InPost 14.99
Kurier InPost (Pobranie) 16.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.14 kg
Masz pytania?
SKŁADNIKI
morele japońskie* 80 % (Prunus mume), sól morska, liście shiso - pachnotka zwyczajna* (Perilla frutescens)(*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela. Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
Morele umeboshi można jeść jako dodatek do obiadów, można je dodawać do mięs i pieczeni. W Japonii popularny jest ryż umeboshi. Można je też zalewać ciepłą wodą, dodać plasterki imbiru i łyżkę miodu. Tak powstały napój jest dobrym sposobem na przeziębienie.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 150 kJ/36 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 1,6 g
Sól: 15,3 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO (ŻYWNOŚĆ) CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ CUKRU (w składnikach)