• Kategorie
  • Szukaj
  • Żywność Ekologiczna

Zdrowa żywność nie musi być nudna! Smakowite płatki i musli śniadaniowe, chrupiące orzechy i bakalie, świeże warzywa i owoce, a także zdrowe chipsy czy słone i słodkie przekąski. To wszystko i wiele innych produktów znajduje się w sklepie internetowym EkoMetmark.

Duży wybór produktów bio daje możliwość przygotowania zdrowych i smacznych posiłków dla całej rodziny!

Zdrowe zakupy w sklepie z żywnością ekologiczną EkoMetmark

 

Zdrowe odżywianie z dnia na dzień staje się coraz bardziej popularne, a zainteresowanie tą tematyką możemy zaobserwować u coraz większej ilości osób. Zdrowe odżywianie u wielu osób przestaje być już tylko modą i zmienia się w styl życia. Świadome wybory podczas zakupów mają niesamowite znaczenie podczas naszej codziennej diety i przygotowywania domowych posiłków. Oferta sklepu EkoMetmark.pl jest bardzo szeroka, a produkty pochodzą od sprawdzonych i zaufanych producentów żywności ekologicznej. Asortyment zdrowej żywności w sklepie EkoMetmark jest stale powiększany. Wprowadzamy coraz to ciekawsze, lepsze i bardziej atrakcyjne produkty. Tania żywność ekologiczna to nasz atut- w porównaniu do konkurencji mamy naprawdę przyzwoite ceny! Najważniejsza jest dla nas profesjonalna obsługa klientów podczas składania zamówienia oraz zadowolenie i uśmiech na twarzy podczas odbioru zdrowej paczki. Szybką dostawę produktów oferujemy na terenie całego kraju dzięki sprawnej pracy firm kurierskich. 

 


Jak rozpoznać żywność ekologiczną?

Coraz więcej z nas zwraca uwagę na kupowane produkty spożywcze i dokonuje świadomych wyborów podczas codziennych zakupów. Podczas robienia zakupów w dużych marketach musimy za każdym razem sprawdzać skład nowo wybieranych przez nas produktów. Certyfikacja żywności ekologicznej ułatwia nam sprawę! Sklepy ze zdrową żywnością w dużej mierze oferują produkty oznaczone certyfikatem ekologicznym. Warto zwracać na niego uwagę i wybierać świadomie i bez obaw. 


Produkcja żywności ekologicznej odbywa się bez wykorzystania pestycydów oraz nawozów sztucznych, przy jednoczesnym zachowaniu różnorodności biologicznej i żyzności gleby. Według prawa unijnego żywnością ekologiczną można nazwać takie produkty, w których składzie co najmniej 95% surowców pochodzenia rolniczego jest ekologicznych. Nad przestrzeganiem określonych zasad podczas produkcji żywności ekologicznej przez producentów czuwa dedykowany system kontroli i certyfikacji, oparty na tych samych przepisach w całej UE – oznacza to, że produkty opatrzone logo rolnictwa ekologicznego UE (zielony liść) spełniają takie same wymogi bez względu na kraj pochodzenia. Każdy produkt ekologiczny oznakowany jest także numerem producenta oraz wskazuje się na nim miejsce pochodzenia surowców.

 

 BLOG: PO CZYM POZNAĆ PRAWDZIWĄ ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNĄ?