-
MIESZANKA NA CIASTO NA PIZZĘ BEZGLUTENOWA BIO 350 g - BAUCK HOF
Wysyłka w ciągu | 1-3 dni |
Cena przesyłki | 12.99 |
Dostępność | Duża dostępność 148 szt. |
Waga | 0.4 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4015637827292 |
Masz pytania? |
SKŁADNIKI
mąka ryżowa
razowa*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, proszek do pieczenia (substancja
spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winnian
monosodowy, skrobia kukurydziana*), mielone łuski babki jajowatej*, syrop
ryżowy w proszku*, zakwas z komosy ryżowej w proszku* (mąka z
komosy ryżowej*, mąka ryżowa*, kultury starterowe), sól
morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1436 kJ / 339 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75,6 g
w tym cukry: 2,2
g
Białko: 4,2 g
Sól: 2,1 g
Błonnik: 3,5
g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać
soję
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Nagrzać górną i dolną grzałkę piekarnika do 225
stopni C. Zawartość opakowania wymieszać mikserem ręcznym (mieszadła) z 250 ml
letniej wody i 2 łyżkami oliwy aż do uzyskania jednolitej konsystencji
ciasta,
Posypać ciasto skrobią spożywczą i rozwałkować równomiernie do
kształtu blachy lub dwóch tortownic. Położyć dodatki według własnego
wyboru i piec przez około 15-20 minut.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym
miejscu.