-
ALGI MORSKIE SUSZONE - KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) - PORTO MUINOS
Wysyłka w ciągu | 1-3 dni |
Cena przesyłki | 12.99 |
Dostępność | Duża dostępność 191 szt. |
Waga | 0.17 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 8437001476404 |
Masz pytania? |
SKŁADNIKI
ekologiczne suszone algi morskie
kombu (Laminaria ochroleuca)
OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym
środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi
kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania
zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z
gulaszem. 1
g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten
składnik.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu
przygotowanego zgodnie z podanym sposobem
Wartość
energetyczna: 5 kJ /1 kcal
Tłuszcz: 0
g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0 g
Węglowodany: 0 g
w tym
cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0
g
Jod: 118 µg (79 %)**
** dzienna referencyjna
wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby
dorosłej)
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, skorupiaki i
ryby.
UWAGA
Biały nalot, który może pojawić się algach to sól morska.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Stosować tylko do przygotowania
wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr
wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z
bulionu.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym
miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym
pojemniku.