-
ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 25 g - PORTO MUINOS
Wysyłka w ciągu | 1-3 dni |
Cena przesyłki | 12.99 |
Dostępność | Duża dostępność 759 szt. |
Waga | 0.03 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 8437001476268 |
Masz pytania? |
SKŁADNIKI
algi morskie
Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wytworzony z
wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w
niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.
Można je dodać je
do sałatek i doprawić do smaku.
Pieczone i rozdrobnione moga być używane
jako przyprawa.
Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup,
krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu.
Mają łagodny
morski smak, są lekko chrupiące i mięsiste. Biały nalot może wynikać z
naturalnie występująej soli. Zaleca się spożywanie ok. 4 g alg wakame na osobę
na dzień.
Suszone w temperaturze poniżej
42°C.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu Wakame
powiększa objętość do sześciu razy w stosunku do swojej suchej wagi.Gotować
według uznania ok. 5 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal;
Tłuszcz: 2,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g;
Węglowodany: 3,0 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 34 g;
Białko: 17 g;
Sól: 12,4
g
INFORMACJA ALERGENNA
może
zawierać mięczaki, skorupiaki, ryby.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, po otwarciu
przechowywać szczelnie zamknięte.