-
BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON
Wysyłka w ciągu | 1-3 dni |
Cena przesyłki | 12.99 |
Dostępność | Duża dostępność 10696 szt. |
Waga | 0.05 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 8594006666497 |
Masz pytania? |
SKŁADNIKI
skrobia
kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (min. 1,5%), naturalny aromat waniliowy
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt
bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka
(np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½
l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2
łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać
zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z
mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do
szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU
PRZED PRZYGOTOWANIEM
Wartość energetyczna: 1495 kJ / 352 kcal;
Tłuszcz: 0,1 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g;
Węglowodany:
86,7 g;
w tym cukry: 0,8 g;
Białko: 0,9 g;
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.