• DŻEM WIŚNIOWY Z KARDAMONEM O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g - KROKUS

Symbol: 5906732622815
10,16 zł
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1-3 dni
Cena przesyłki 12,99 zł
Odbiór osobisty 0,00 zł
Odbiór osobisty (Przedpłata) 0,00 zł
Paczkomaty InPost 12,99 zł
Kurier InPost 16,99 zł
Paczkomaty InPost (Pobranie) 18,99 zł
Kurier InPost (Pobranie) 20,99 zł
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.4 kg
Masz pytania?
SKŁADNIKI
wiśnie (50 %), cukier, sok z cytryny, pektyny - substancja żelująca, kardamon (0,3 %).

OPIS
Dżem wiśniowy z kardamonem o obniżonej zawartości cukru. Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów, niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu.
Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu.
Dżem wiśniowy z kardamonem produkujemy ze starej odmiany Łutówka. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny.
Dżem wiśniowy z kardamonem to nieodłączny element kanapek, tostów, lodów czy budyniu czekoladowego. Możemy go podawać jako dodatek do twarogu, jogurtów, kasz, naleśników, placuszków, racuszków, omletów.

Produkt pasteryzowany.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 604 kJ/142 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 34 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0 g

UWAGA
Pomimo, że dołożyliśmy wszelkich starań produkt może zawierać pestki lub ich fragmenty.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
TARGI BIO PLANET 2025:
TARGI BIO PLANET
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.