• HERBATA ZIELONA HOJICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

Symbol: 5904730935722
32.41
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1-3 dni
Cena przesyłki 11.99
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty (Przedpłata) 0
Paczkomaty InPost 11.99
Paczkomaty InPost (Pobranie) 13.99
Kurier InPost 14.99
Kurier InPost (Pobranie) 16.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.14 kg
Masz pytania?

SKŁADNIKI
Zielona herbata hojicha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Hojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze przez co jej liście nabierają ciemno-brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami.   W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci kobiety w ciąży  Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii.

Picie hojichy pomaga regulować ilość cholesterolu oraz cukru w organizmie a tkaże wzmacnia układ odpornościowy.  Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne.  Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu.  Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.

ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Ilość herbaty: 2-3g na 250ml
Czas parzenia: 1-3 min.
Temperatura parzenia: 75-90 C

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO (ŻYWNOŚĆ) CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ CUKRU (w składnikach)