-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )

-
HERBATA ZIELONA KUKICHA BIO 60 g - MOYA MATCHA


Wysyłka w ciągu | 1-3 dni | ||||||||||||
Cena przesyłki |
11.99
|
||||||||||||
Dostępność |
Duża dostępność
|
||||||||||||
Waga | 0.14 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5904730935739 |
Masz pytania? |
- Opis
- Parametry
SKŁADNIKI
Zielona herbata
kukicha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kukicha to zielona
herbata, której skład w całości tworzą gałązki i łodygi liści - te części
herbacianych krzewów, których nie znajdziemy w innych herbatach. Stąd też jej
nazwa: „kuki" w języku japońskim oznacza łodygę lub patyk. Kukicha powstaje
przy okazji produkcji innych zielonych herbat kiedy blaszki liści są oddzielane
od pozostałych elementów. Jej smak przez to jest zdecydowanie inny:
delikatniejszy, słodszy i lekko orzechowy. Dzięki znikomej zawartości kofeiny
kukicha świetnie nadaje się do picia dla dzieci, kobiet w ciąży i o późnych
porach dnia. Z tego względu jest też, razem z hojichą, często rekomendowaną
herbatą w diecie makrobiotycznej. Kukicha posiada też wysoką zawartość
relaksującej teaniny. Teanina w liściach w procesie fotosyntezy zmienia się w
taniny, które dają „gorzkawy" posmak w herbacie. Ponieważ fotosynteza nie
zachodziw łodygach, mają one naturalną wysoką zawartość teaniny. Moya Kukicha
to najwyższej jakości kukicha, która powstaje w procesie produkcji matchy kiedy
liście i łodygi są odseparowywane od arachy (blaszki liści herbaty - półprodukt
matchy). W odróżnieniu od zwykłej kukichy jest bardzo delikatnie prażona (dużo
krócej niż hojicha). Dzięki temu uzyskuje silniejszy aromat i ciemniejszy
żółto-brązowy kolor.
ZALECNE SPOŻYCIE I INNE
UWAGI
Ilość herbaty: 3g na 250ml
Czas parzenia: 2-3
min.
Temperatura parzenia: 80-90 C
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
- Produkty podobne