-
KONCENTRAT NAPOJU PROBIOTYCZNEGO KURKUMA IMBIR PIEPRZ BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - JOY DAY
Wysyłka w ciągu | 1-3 dni |
Cena przesyłki | 12.99 |
Dostępność | Duża dostępność 87 szt. |
Waga | 0.56 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5901549746341 |
Masz pytania? |
SKŁADNIKI
zestaw żywych
szczepów bakterii probiotycznych w postaci płynnej (4x10*7
jtk/ml) (Lactobacillus rhamnosus GG,
Lactobacillus rhamnosus LR 04, Lactobacillus rhamnosus LR 05, Lactobacillus acidophilus LA 1, Lactobacillus delbrueckii
ssp. bulgaricus LB 2, Lactobacillus casei 101/37, Lactobacillus plantarum LP 02,
Lactobacillus plantarum LP 01, Lactobacillus fermentum LF2, Bifidobacterium
breve BL 10, Bifidobacterium breve Bbr 8, Bifidobacterium longum BL 03,
Bifidobacterium animals ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z57,
Streptococcus thermophilus 9Y), ekstrakt z
fermentowanych składników roślinnych* 40% (w tym korzeń kurkumy* 49%, korzeń
imbiru* 49%, ziarna pieprzu* 2%) (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Suplement diety.
Charakteryzuje się świeżym aromatem i naturalnym, orzeźwiającym smakiem. Bez
dodatku cukrów i substancji słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Produkt nieklarowany i niepasteryzowany. Opakowanie 500 ml zawiera 50 porcji
produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
ml
Wartość energetyczna - 72 kJ / 17 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone- 0 g
Węglowodany - 3,8 g
w tym cukry - <
0,5 g
Błonnik - < 0,5 g
Białko - < 0,5 g
Sól - < 0,01 g
ZALECANE
SPOŻYCIE
Dorośli: od 10 do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie
rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub z innym dowolnym napojem.
Dzieci powyżej
3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody
lub z innym napojem.
UWAGA
Nie należy
przekraczać dziennej zalecanej porcji spożycia. Utrzymanie prawidłowego stanu
zdrowia wymaga zrównoważonego odzywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Produkt nie może być stosowany jako
substytut zróżnicowanej diety. Kwasowość suplementu oraz mogące powstawać: osad
na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu
fermentacji.
ZALECNE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym, w
sposób niedostępny dla dzieci. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.