• MAKARON (Z RYŻU CZARNEGO) RAMEN W STYLU JAPOŃSKIM GNIAZDA BEZGLUTENOWY BIO 280 g - KING SOBA

21.30
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1-3 dni
Cena przesyłki 11.99
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty (Przedpłata) 0
Paczkomaty InPost 11.99
Paczkomaty InPost (Pobranie) 13.99
Kurier InPost 14.99
Kurier InPost (Pobranie) 16.99
Dostępność Mało
Waga 0.29 kg
Masz pytania?
SKŁADNIKI
ryż czarny* 55 %, mąka z brązowego ryżu*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Opakowanie zawiera 4 gniazdka makaronu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Doprowadź do wrzenia 1 l wody, następnie włóż do niej makaron (1 gniazdko na osobę). Gdy makaron zacznie się rozwijać rozdziel go delikatnie widelcem, po czym zmniejsz ogień na średni.
Gotuj przez 2-3 minuty lub do czasu, aż makaron zmięknie.
Przecedź makaron przez sito i lekko przepłucz w zimnej wodzie.
Propozycja podania: dodaj do grzybów podsmażonych z czosnkiem i świeżymi ziołami lub połącz z zupą miso aby uzyskać tradycyjną japońską potrawę.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1472 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 69,5 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 8,6 g
Sól: 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO (ŻYWNOŚĆ) CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja) BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ CUKRU (w składnikach)