-
Koszyk jest pusty
-
x
-
Koszyk jest pusty
-
x
-
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BAUCK HOF
| Wysyłka w ciągu | 1-3 dni |
| Cena przesyłki | 12.99 |
| Dostępność |
Duża dostępność
|
| Waga | 0.57 kg |
| Kod kreskowy | |
| EAN | 4015637009001 |
| Masz pytania? |
SKŁADNIKI
mąka
owsiana* (bezglutenowa) 27 %, skrobia kukurydziana*, mąka
jaglana pełnoziarnista*, mąka ryżowa*, zakwas z quinoa w proszku* (mąka z
quinoa*, mąka ryżowa*), skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: guma
ksantanowa, sól morska, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca:
wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia
kukurydziana*), łupiny nasion babki jajowatej* (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Mieszanka do
wypieku bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 10 bułek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1472 kJ/348 kcal
Tłuszcz
- 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany
- 72 g
w tym cukry - 0,6 g
Błonnik - 4,2 g
Białko
- 6,6 g
Sól - 2,1 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać
piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
2. Mieszankę wymieszać z 400 ml letniej wody, 2 łyżkami octu winnego, 2
łyżkami oleju za pomocą trzepaczki lub miksera ręcznego.
3. Ciasto
uformować zwilżonymi dłońmi i podzielić na 10 kawałków.
4. Kawałki ciasta uformować na kształt okrągłych bułek i obsypać
dodatkami według uznania.
5. Następnie położyć na blasze wyłożonej
papierem do pieczenia i docisnąć na szerokość kciuka, aby dobrze wyrosły w
piekarniku.
6. Piec przez 35 min.
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać soję, orzechy, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym
miejscu.