• MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - PROBIO

Symbol: 8595582424747
13.83
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1-3 dni
Cena przesyłki 12.99
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty (Przedpłata) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier InPost 16.99
Paczkomaty InPost (Pobranie) 18.99
Kurier InPost (Pobranie) 20.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.52 kg
Masz pytania?

SKŁADNIKI
mąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Sypka mieszanka do przygotowania chleba.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1497 kJ /358 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 66 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 6 g
Białko: 7,2 g
Sól: 2,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sezam.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem i posypanej mąką formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.

WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO (ŻYWNOŚĆ):
CERTYFIKAT BIO
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia