-
MIESZANKA NA CHLEBEK BANANOWY Z NASIONAMI CHIA BEZGLUTENOWA BIO 400 g - ZDROWO NAMIESZANE
Wysyłka w ciągu | 1-3 dni |
Cena przesyłki | 12.99 |
Dostępność | Duża dostępność 211 szt. |
Waga | 0.42 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903317213246 |
Masz pytania? |
SKŁADNIKI
mąka
ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier
kokosowy*, mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, len mielony*, cynamon*, nasiona
szałwi hiszpańskiej* (Salvia hispanica L.) (1%), środek spulchniający: węglan sodu, proszek do pieczenia bezglutenowy*
(skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan
sodu)), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANA
Piekarnik nagrzej do
temperatury 180% stopni bez termoobiegu. Podłużną formę do pieczenia (np. 25 cm
x 12 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Do
dużej miski włóż 3 dojrzałe banany, 200 ml jogurtu, 3 jajka oraz 13 łyżek oleju
i dokładnie zmiksuj. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj. Gotową
masę przelej do formy. Wstaw do piekarnika na środkowy poziom i piecz przez ok.
50-55 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna 1127 kJ/ 269 kcal
Tłuszcz: 12,0
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g;
Węglowodany: 35,0
g;
w tym cukry: 12,0 g;
Błonnik: 1,0
g;
Białko: 5,2 g;
Sól: 0,77 g.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.