![EkoMetmark](/upload/ekosklep/logos//Eko-MetmarkLOGO%282%29.png)
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY)
![PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY) PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY)](/images/ekosklep/2000-3000/PEKTYNA-JABLKOWO-CYTRUSOWA-DO-DZEMOW-150-g-BATOM_%5B2158%5D_480.jpg)
![PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY) PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY)](/images/ekosklep/2000-3000/PEKTYNA-JABLKOWO-CYTRUSOWA-DO-DZEMOW-150-g-BATOM_%5B2158%5D_480.jpg)
Symbol:
5907709953376
37.20
Wysyłka w ciągu | 1-3 dni |
Cena przesyłki | 12.99 |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5907709953376 |
Masz pytania? |
SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100% OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut. INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100% OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut. INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
BEZ CUKRU (w składnikach) | BEZ CUKRU (w składnikach) |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.