-
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU IMU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO
Wysyłka w ciągu | 1-3 dni |
Cena przesyłki | 12.99 |
Dostępność | Duża dostępność 63 szt. |
Waga | 0.01 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4820148053784 |
Masz pytania? |
SKŁADNIKI
Maltodekstryna, liofilizowane szczepy
bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus acidophilus (2
szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus
bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium
infantis
OPIS
Zakwasek Imu-Jogurt
to starter do domowego przygotowania jogurtu zawierający probiotyczne szczepy
kultur bakterii m.in. Bifidobacterium Lactis oraz Lactobacillus acidophilus Ze
względu na swoje właściwości szczepy te są częstym składnikiem produktów
osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od
pierwszego dnia zażywania leków. Domowy jogurt uzyskany z Zakwaska cechuje się
maksymalną świeżością. Fiolki po 0,5 g.
IMU-JOGURT polecany jest:
+ przy częstych infekcjach i przeziębieniach
+ dla dzieci od 6
miesiąca życia, dorosłych i seniorów
+ w diecie
codziennej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3
l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do mleka
dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie
przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym
czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo
zgęstnieje. Spożyj go do 5 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko
jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
gotowego produktu
Wartość energetyczna - 242 kJ / 58
kcal
Tłuszcz - 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4
g
Węglowodany - 5,9 g
w tym cukry - 5,6 g
Białko - 4
g
Sól - 0,13 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 stopni
C