-
ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO
Wysyłka w ciągu | 1-3 dni |
Cena przesyłki | 12.99 |
Dostępność | Duża dostępność 207 szt. |
Waga | 0.02 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4820148053807 |
Masz pytania? |
SKŁADNIKI
Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus
thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus
acidophilus, Bifidobacterium lactis.
OPIS
Zakwaska do
JOGURTU VIVO - to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego
jogurtu probiotycznego. Domowy jogurt charakteryzuje się najwyższą świeżością
i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej
aktywności. Domowy jogurt przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych
zbędnych dodatków takich jak: mleko w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy
wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności
produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy
wychodzi na mleku 3,2% lub pełnotłustym.
Fiolki po 0,5 g.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3
l mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do mleka
dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie
przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym
czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - jogurt dodatkowo
zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić mleko
jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 242 kJ / 58 kcal
Tłuszcz
- 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g
Węglowodany
- 5,9 g
w tym cukry - 5,6 g
Białko - 4 g
Sól - 0,13
g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać od +2 do +8 stopni C