• CHLORELLA SPROSZKOWANA BIO 200 g - BIO PLANET

Symbol: 5907814668691
43,17 zł
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 1-3 dni
Cena przesyłki 12,99 zł
Odbiór osobisty 0,00 zł
Odbiór osobisty (Przedpłata) 0,00 zł
Paczkomaty InPost 12,99 zł
Kurier InPost 16,99 zł
Paczkomaty InPost (Pobranie) 18,99 zł
Kurier InPost (Pobranie) 20,99 zł
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.21 kg
Masz pytania?

SKŁADNIKI

chlorella w proszku (glony)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczna chlorella to rodzaj ciemnozielonej, jednokomórkowej mikroalgi o kształcie kulistym. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Ciemnozielony kolor oraz nazwę zawdzięcza chlorofilowi - naturalnemu barwnikowi. Wyróżnia się bardzo wysoką zawartością błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego.

 

ZALECANE SPOŻYCIE

Ok. 5 g chlorelli (mała łyżeczka) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można ją również dodać do kefirów, jogurtów, soków, a także wykorzystać jako składnik makaronów, sosów, czy domowych ciasteczek.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1516 kJ /  360 kcal

Tłuszcz - 6,6 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0 g

Węglowodany - 11 g,

w tym cukry - 1,2 g

Błonnik - 12,4 g

Białko - 58 g

Sól - 1,4 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO (ŻYWNOŚĆ):
CERTYFIKAT BIO
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach):
BEZ CUKRU (w składnikach)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.