Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )

-
FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 1 kg - BIO PLANET


Symbol:
5902605414105
18.24
Wysyłka w ciągu | 1-3 dni | ||||||||||||
Cena przesyłki |
11.99
|
||||||||||||
Dostępność |
Mało
|
||||||||||||
Waga | 0.52 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902605414105 |
Masz pytania? |
- Opis
- Parametry
SKŁADNIKI
fasolka
kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS:
Ekologiczna
fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki
pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i
białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne
oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do
past i pasztetów.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
uprzednio
namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości
w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec
gotowania.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz
- 0,3 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany
- 29 g,
w
tym cukry - 2,2 g
Błonnik
- 28 g
Białko
- 26 g
Sól
- 0,06 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
CERTYFIKAT BIO (ŻYWNOŚĆ) | CERTYFIKAT BIO |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
BEZ CUKRU (w składnikach) | BEZ CUKRU (w składnikach) |
- Produkty podobne